diumenge, 26 d’abril del 2020

Respostes a les propostes per al confinament (01) -setmana del 20 al 26-: Quin és el teu primer record històric?

Alguns companys/es han fet una molt bona feina de presentació utilitzant editors o programes per a presentar la seva línia del temps. Ells us aconsellen:
  • Oriol: per fer la línia del temps ha utilitzat TIMEGRAPHICS. És gratuït i online però si vols inserir imatges o enllaços necessites registrar-te. La versió gratuïta té un límit per posar imatges, enllaços, vídeos, etc. L’editor és fàcil d’utilitzar.

  • Júlia: ha fet servir VISME, pots triar una plantilla i la pots anar editant, afegir imatges, vídeos, enllaços...
  • Lluís: ha fet servir TIMETOAST 
I en relació a les preguntes la Nerea fa una molt bona explicació:  
Normalment la gent comença a recordar fets històrics entres els 5 i 10 anys, més o menys. Jo he buscat gent de més o menys la mateixa edat –entre els 30 als 60, menys una, i és normal que hagin coincidit bastant-. Sobretot he intentat buscar a gent de diferents llocs com el Vendrell o Barcelona. Normalment la gent sol recordar més fets que han passat al país on vivien que no de fora.
El meu primer record històric que recorda es l’atemptat de Barcelona. Me’n recordo molt bé. Aquella tarda jo estava jugant a cartes amb el meu tiet i amb els cosins al bar dels meus pares i de sobte tothom que estava per allí es va posar a mirar la televisió, cap persona podia treure un ull de la televisió o de les noticies que els hi arribaven al mòbil; al poble en aquell moment eren festes majors i tothom preguntava que passaria amb totes les festes que s’havien preparat, per sort tot va poder seguir com s’havia organitzat. Jo en aquell moment tenia 10 anys.